Автор: Ноа Кийт, Политико Следвайте Гласове в ТелеграмБившият ръководител на кампанията за Брекзит

...
Автор: Ноа Кийт, Политико Следвайте Гласове в ТелеграмБившият ръководител на кампанията за Брекзит
Коментари Харесай

Доминик Къмингс: Урокът, който дадохме на Путин, е, че сме банда пълни смешници

Автор: Ноа Кийт, " Политико "  Следвайте " Гласове " в Телеграм

Бившият началник на акцията за Брекзит споделя, че Западът " се е издънил ", като поддържа Украйна

Бившият основен консултант на Борис Джонсън Доминик Къмингс отпарив хули към западната поддръжка за Украйна в четвъртък.

В изявление за вестник inews.co.uk Къмингс - който ръководеше английската акция за Брекзит " Гласувай за овакантяване " и зрелищно се скара с Джонсън през 2020 година - съобщи, че Западът " въобще не е трябвало да се забърква в цялата тази глупава обстановка " и съобщи, че глобите против Русия са имали по-голямо влияние върху европейската политика, в сравнение с върху Москва.

Бившият консултант беше ядовит към украинския президент Володимир Зеленски и сравненията на войната в Украйна с Втората международна война.

" Това не е повтаряне на 1940 година със Зеленски в ролята на аутсайдера Чърчил ", сподели той.

" Цялата тази украинска корумпирана мафиотска страна на процедура ни измами и вследствие на това всички ще бъдем прецакани (f**ked). Сега ни прецакват (f**ked), нали? "

В следващ туит Къмингс по-късно жигосах Зеленски като " потьомкин " - само че отхвърли да го е наричал " тиква ", както в началото беше представен в изявлението.

Той твърди, че войната единствено ще ускори връзките сред Русия и Китай, като споделя, че западните страни " са тласнали Русия към съюз с най-голямата индустриална мощ в света ".

Къмингс от дълго време подлага на критика поддръжката за Украйна - позиция, която го слага в остро несъгласие със остарелия му началник Джонсън, гневен покровител на Зеленски и военните старания на Украйна.

Той съобщи пред вестника, че Западът не е съумял да изпрати на съветския президент Владимир Путин меродавен сигнал, който да го възпре да нахлуе в друга страна.

" Какъв урок му дадохме? Урокът, който дадохме на Путин, е, че сме тайфа цялостни смешници ", твърди Къмингс, като споделя, че войната е " посочила на целия свят какви клоуни сме ".

Това се случва в миг, когато някогашният началник на акцията за Брекзит " Гласувай за овакантяване " разглежда възможността за основаване на нова политическа партия, която да размени торите.

В четвъртък " Политико " заяви, че Къмингс е провел поредност от фокус групи, с цел да получи мнението на обществеността за нова антисистемна групировка.

Къмингс съобщи пред i, че неговата " Start Up Party " ще бъде " безмилостно фокусирана върху гласоподавателите, а не върху Уестминстър и старите медии ".

Инфо: politico.eu

Превод: " Гласове "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР